Yin Yoga in Sintra, Portugal

image

Het wordt een week van rust, aandacht voor persoonlijke groei en inspiratie in de prachtig omgeving van Sintra, Portugal, met alle aandacht voor je innerlijke wereld en wie jij in wezen bent.

Wil je jezelf verwennen deze nazomer, een week voor jezelf? Een week ontspannen, goed voor jezelf zorgen en tegelijk nieuwe energie opdoen? Of fluistert je hart je misschien iets toe waar het tijd is om naar te luisteren? Dan is deze yogareis voor jou. Niks moet maar veel kan.

Investeer in je welzijn: kom uit je hoofd en in je lichaam!
Yoga gaat om bewustzijn en verbinding. Verbinden met het nu, verbinden met je lichaam, verbinden met je ware zelf. Yin is een transformatieve yogastijl voor zowel lichaam als geest. Wij blijven langer in de houdingen dan in andere vormen van yoga, waardoor het mogelijk wordt de diepere lagen van het lichaam te stimuleren: de gewrichten, pezen, fascie (bindweefsel), ligamenten en energie meridianen. We leren de ontspanning te vinden in de houdingen en onze gedachten en emoties te observeren vanuit een neutraal perspectief door middel van mindfulness. Yin nodigt ons uit om te vertrouwen en te leren luisteren naar ons lichaam met nieuwsgierigheid en zelfcompassie. Hierdoor breng je een helende verdieping in je practice – waar je ook thuis mee verder kan.

Voor wie?
Deze reis is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar een diepe en waardevolle ervaring op gebied van persoonlijke groei; zowel voor beginners als ervaren yogi’s die hun practice verder willen verdiepen. Alle niveaus zijn welkom. Een innerlijke reis voor allen die weer in contact willen komen met zichzelf en in hun kracht willen staan.

Programma
Het ochtendprogramma bestaat uit een afwisseling tussen energie opwekkende Yin Yoga lessen, actieve meditaties en mindfulness oefeningen. Het middagprogramma biedt gelegenheid om de mooiste plekken in de omgeving te bezoeken aan de hand van wisselende thema’s. ‘s Avonds sluiten we af met een ontspannende Yin Yoga les om alle indrukken weer te verwerken en los te laten. Het programma is geheel vrijblijvend; voel je vrij om te doen wat goed voelt voor jou. Het is jouw reis. Alle aangeboden werkvormen complimenteren elkaar om jouw aandacht naar het nu te brengen. Je wordt aan de hand genomen door een persoonlijke, innerlijke reis naar een verdiepende belevenis en gevoel van aanwezig zijn.

Locatie
Deze yogaweek vindt plaats in Sintra, Portugal. Een sprookjesachtig stad in de buurt van Lissabon, compleet met paleizen vol verhalen, een betoverend bos, en een zee om naar te turen. Sintra is niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed: er is veel bijzonders te ontdekken in Sintra en de nationale park daar omheen. De rijke symboliek van de mooiste plekken die we bezoeken zetten we in als inspiratie voor onze innerlijke reis.

Accomodatie
We verblijven in het Almáa Sintra hostel; een prachtig huis gelegen in het oudste deel van Sintra, daterend uit de 12e eeuw, gelegen temidden van 3,5 ha prachtige tuinen. Dit ecologische hostel is omringd door de natuur en slechts tien minuten lopen van het karakteristieke centrum van Sintra. Er is een zwembad met natuurlijk bron water in de tuin om in af te koelen of je kunt gemakkelijk met het openbaar vervoer binnen 25 minuten op het strand liggen.

Kosten
De prijzen voor deze yoga reis zijn inclusief zeven overnachtingen, alle yogalessen, dagelijks ontbijt, en vijf compleet verzorgde 100% vegetarische en veganistische diners. De yogalessen kunnen buiten in de prachtige tuin worden gegeven maar er is ook binnen een mooie zaal voor als het buiten eventueel te fris is.

Data: 24 september tot 1 oktober.

Voor meer informatie, kijk op www.travelyogini.nl