Samantha Rice

Dag! Ik ben Samantha.

Ik ben Amerikaans van oorsprong, geboren in 1971 en opgegroeid in zonnig California. Mijn eerste yoga lessen volgde ik in Florida in 1989 bij een fantastische Hatha yoga docente. Barbara, heette ze, en ze was toen 76 jaar. Onvergetelijk, haar zachte kracht en wijsheid. In 1994 ben ik naar Nederland verhuisd met mijn Nederlandse man om aan Leiden Universiteit te studeren en ik nam mijn yoga practice en mijn interesse in de mind-body connection mee.

Ik heb bijna 20 jaar als docent gewerkt, waarvan 15 bij Leiden Universiteit. In die periode ben ik in aanraking gekomen met Rebalancing. Vanaf mijn eerste sessie was ik overrompeld door de kracht van de eenvoud van deze benadering. Wat een openbaring om mijn aandacht te verzetten van mijn gedachten naar mijn gevoelde ervaring. Ik werd letterlijk geleid uit mijn hoofd in mijn lichaam en was verwonderd.

In 2006 ben ik de drie-jarige HBO opleiding Rebalancing begonnen en in 2009 mijn diploma gehaald. Sindsdien begeleid ik vrouwen in het her-verbinden met hun binnenwereld.

Ik ben begonnen met Yin Yoga pas in 2014, en merkte al gauw dat het een vorm was wat perfekt aansluit bij de Rebalancing benadering. Yin brengt mij naar diepere lagen van mijn lichaam en geest. Net zoals in Rebalancing, creeren we heel gericht een fysieke focus. Als de aandacht verzamelt is daar waar het wezen mag, is de uitnodiging om steeds verder te ontspannen in overgave. De haast magische ingredient in Yin is TIJD. We nemen de tijd om heel bewust te ontspannen en onze gevoelde ervaring te verkennen.

Yin yoga wilde ik graag met mijn clienten kunnen delen! In 2016 heb ik bij de Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos een 200 uur Yin Yoga teacher training met veel plezier gedaan. Deze prachtige, helende vorm van yoga blijft mij verrassen.

Mijn interesse in de mind-body connection is inmiddels tot een passie uitgegroeid. Ik blijf lezen en leren en experimenteren met hoe onze beleving wordt bepaald door de continue samenspel tussen gerichte aandacht en gevoel.

Voor meer informatie:

Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn

Platform Rebalancing Nederland

De Nieuwe Yogaschool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: