Yin Yoga

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga wordt vaak door velen gezien als de stille, langzame, meer meditatieve zus van de verschillende Yang (dynamische) vormen van yoga die door de hele wereld beoefend worden. Maar vergis je niet, het kan even intens zijn.

Yin Yoga nodigt je uit om in te leunen daar waar je comfort zone ophoudt en om de tijd te nemen om je bewust te worden van hoe het voelt in je lichaam, precies zoals het nu is.

“We gebruiken onze lichaam niet om in de houding te komen.We gebruiken de houding om ons in ons lichaam te komen!” – Bernie Clark

In een Yin Yoga les, wordt een beroep op je gedaan om te voelen wat elke houding met je doet, te kijken hoe je denken reageert op de ongemak van de houding, en om te blijven – iets langer – en dan loslaten. Dan nemen we ook de tijd om even na te voelen.

Yin Yoga zorgt ervoor dat je lichter, ruimer en meer soepel in je lijf voelt en brengt meer helderheid, zachtheid en ontspanning in je geest.

Yin Yoga is geschikt voor iedereen, van beginneling tot ervaren yogini. Het is ook geschikt voor mensen die bewegingsbeperkingen hebben in welke vorm dan ook. In plaats van onszelf te dwingen in een ideaal houding (asana), gebruiken we de houding als een vertrek punt van waaruit jij je eigen expressie eraan geeft.

Iedere lichaam is uniek, tot in de vorm van je skelet, dus geldt het voor iedereen dat de eigen persoonlijke expressie van de houding nogal af kan wijken van ieder ander in een groep. Ik biedt daarbij begeleiding. De houding die jij aanneemt moet jou dienen om het doel gebied te voelen, zonder pijn, en met daaromheen ontspanning.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom eens naar een yin yoga les bij Linden Yoga in Alphen aan den Rijn. Op tijd reserveren op de website: www.lindenyoga.nl.

Ik geef ook graag individuele begeleiding in Yin Yoga. In een serie van 10 lessen van 1 uur zorgen we dat je je lichaam leert kennen in 20 verschillende houdingen. Samen vinden we de ideale aanpassingen van iedere houding zodat jij voortaan in iedere Yin les, waar dan ook, heel gericht in je ervaring kan duiken. Kleine groepen (maximaal 3 deelnemers) zijn ook welkom in overleg. Bel of mail gerust!

%d bloggers liken dit: