Rebalancing

REBALANCING
Het uitgangspunt van Rebalancing is dat jij in wezen helemaal goed bent zoals je bent: heel, wijs, en krachtig. Maar toch voelen we ons lang niet altijd zo. Hoe komt dat?

Het vermogen om dit te voelen hebben we wel. Denk aan een pasgeboren baby. Een wonderlijk wezen die volledig zichzelf is, volledig vertrouwt op zijn of haar gevoel, en op een krachtig manier het duidelijk maakt als het iets nodig heeft. Deze zachte kracht van voelen en vertrouwen en contact maken dragen wij allemaal in ons als een gevoelde herinnering. Als je een slapend baby vasthoudt in je armen, kun je dat betoverend rust ook door je heen voelen gaan. Iets in jouw herkent het en daardoor kun je het ervaren.

Als we deze betoverend rust in ons dragen, wat staat ons dan in de weg om het vaker te voelen? Door kleine en grote pijnlijke ervaringen onderweg zijn we in (deels bewuste/onbewuste) patronen geraakt in onze denken en voelen en handelen. Krampachtig patronen, zou je kunnen zeggen. We kennen allemaal het gevoel van niet lekker in je vel zitten, maar soms zijn er periodes in het leven dat het (veel) heftiger is dan dat. Er komt voor (vrijwel) iedereen een moment in het leven wanneer je voelt dat ‘het’ niet langer zo kan.

“En toen kwam de dag dat het risico om opgevouwen in de knop te blijven zitten groter was dan het risico om te bloeien.” – Anais Nin

Je voelt een verschuiving diep van binnen. Je diepe verlangen om te groeien is krachtiger  dan je angst voor verandering. Vaak gebeurt dit wanneer veranderingen aandienen die ons echt raken, zelfs al begrijpen we niet helemaal waarom. Hoe het zich ook aandient, het is een waardevolle keerpunt die je roept om dichter bij je gevoelde ervaring te komen en je bezinnen. Rebalancing sessies zijn er voor om je gevoelde ervaring te verkennen. In vertrouwde handen: zonder oordeel, met compassie.

“Alles verandert.” – Suzuki Roshi

Alles is continu onderhevig aan een natuurlijke stroom van verandering. Alles. Het weer, de politiek, onze persoonlijke omstandigheden. Maar ook onze gemoedstoestand, onze besef, onze gezondheid. Verandering komt van buiten of van binnen, langzaam of ineens, en het kan vol vreugde zijn of pijnlijk.

Net zo natuurlijk als verandering is onze hang naar een mate van stabiliteit, veiligheid en rust. Zo veel houden we daarvan, zelfs, dat we mentaal en fysiek gespannen raken als het bedreigd (lijkt) te zijn. Deze spanning en weerstand tegen hoe de dingen zijn, kost enorm veel energie in het dagelijkse leven. Het onderdrukken van alle spanning om te kunnen blijven functioneren is als een opgeblazen strandbal onder water houden. En als de spanning dan toch tot uiting komt, is het vaak met meer kracht dan ons lief is in het moment. Wat dan ook energie kost. Herken je dit?

Stel dat hier iets aan te doen is. Iets grondig, dat je leven voorgoed lichter en losser en vrijer maakt? Stel dat je weer verbonden voelt met je stabiel, veilig en rustige kern, en je leert de golven van veranderingen te surfen. Stel dat je kunt ontspannen blijven middenin je eigen ervaring van weerstand. Dan hoef je niet meer zo bang te zijn voor verandering, want je vertrouwt in je eigen vermogen om ermee om te gaan. Je kunt in contact blijven op een manier dat in lijn is met wat jij nodig hebt en hoe jij je leven wil leiden.

“Het enige manier om iets zinvols te doen met verandering is om erin te duiken, ermee te bewegen, je verbinden met de dans.” – Alan W. Watts

Door simpelweg te voelen en nieuwsgierig te kijken naar wat er is
schep je al meer helderheid en geef je jezelf weer ruimte om te ontspannen
en de dingen te zien van uit het deel van jou dat veilig, open en vol vertrouwen is.

Met een breed scala van lichaamswerk technieken, biedt Rebalancing een diepgaand en toch speelse manier om weer in contact te komen met dit essentiële deel van jezelf en met de wijsheid van je gevoelde ervaring.

Ontdek hoe rijk je innerlijke wereld is. Duik erin!
Welkom thuis in jezelf.

%d bloggers liken dit: